• Fri levering til pakkeshop over 399 kr.

Hvordan bruges Gellack

Gellack er en nem måde at få neglelak der holder - længe. Altså længere end din almindelige neglelak gør. Bare lige for at ridse op, hvad en gellack egentlig er for noget, så kan man godt sige at det er en neglelak, som er blevet blandet med gele. Det betyder derfor at en gellack ikke kan lufttørre som en normal neglelak gør. Den skal i stedet hærdes, enten ved bruge af UV-lys eller LED-lys. Derudover er det smarte ved en gellack også, at den ikke skal tørre særlig længe - når gellacken først er hærdet - så er den tør. Det betyder at du ikke risikerer at få hakker i lakken, fordi du lige fik rørt ved noget inden det var tørret helt. Og som sagt til at starte med, så holder en en gellack længere tid end en almindelig neglelak - oftest holder de op til 14 dage.

Er du på et tidspunkt stødt på ord så som; gelpolish, shellak og shellac™? Så er princippet bag det, det helt samme. Shellac™ er dog blot navnet på CND™s egen version af gellack og derfor må det navn kun bruges om dette specifikke mærke.

 

Læs guiden til den perfekte gellack - klik her

 

 

Hvordan bruger man en gellack?

Det er altså slet ikke så svært at bruge - men som alt andet kræver det lidt øvelse. Hvem husker ikke de første mange gange hvor man skulle lægge en lak, og det bare gik fuldstændig galt?
Hvis du laver det på dig selv, så anbefaler jeg at du laver en hånd færdig af gangen. Husk altid at tjekke producentens hærdetider på de produkter du bruger. Det kan variere alt lige fra 10 sek til 3 minutter.

Inden du begynder på at ligge din gellack, så kan jeg ikke sige det nok gange - det SKAL fjernes med acetone når du en dag vil have det af igen. Der går tit historier om folk der får smadret deres negle ved brug af gellack - og det kan du i den grad også sagtens, MEN KUN ved forkert brug. Derfor må du aldrig nogensinde pille eller rive det af neglen. Så river du nemlig de øverste neglelak i stykker og dine negle bliver smadret og tynde af det.

Når du ligger gellacken, skal du gerne sørge for at du holder dig en milimeter fra kanten, så det ikke kommer på huden, Dette er vigtigt, da det giver lift og kan udløse allergi, hvis gellacken ligger på huden. Derudover skal du også sørge for at komme helt ud på spidsen/forkanten af neglen.

Efter den advarsel, så lad os gå igang ;-) <3

 

1. Start med at vaske dine hænder. Ligesom alt andet du laver i din hverdag, så skal du lige vaske dine hænder først, så du er fri for de værste bakterier, og du kommer godt fra start.

2. Forbered neglen - det gør du i 3 nemme steps:

➙ Fjern dødt neglebånd på neglepladen - blødgør evt. neglebåndet med cuticle eraser eller cuticle remover, lad det sidde på i 1-2 minutter, og skrab det forsigtig væk med en neglebåndsskubber. Vask evt. fingrerne igen bagefter, så du er sikker på at få fjernet alt snavs og rester af cuticle remover - hvis sidder der rester kan det forringe holdbarheden af din gellack.

➙ Fil neglen til, så de har den længde og facon som du ønsker.

➙ Affedt neglen - du kan evt. bruge en cleaner eller acetone. Det er meget vigtigt, da du fjerner alt fedt og bakterier fra overfladen af neglen. Det er med til at forlænge holdbarheden på din gellack, samt sikrer at du ikke får infektioner, fordi der er blevet lukket bakterier inde i din gellack.

3. Nu er du endelig klar til at lave din gellack. De fleste gellack systemer kræver at du har påført et lag basecoat - to lag farve - et lag topcoat.
Du starter med basecoat, det anbefales at alle de gellack produkter du vil anvende er af samme mærke, så din basecoat f.eks. ikke afstøder din lak. Hvis du har en primer så start med at ligge den inden du går igang.

Læg et tyndt lag basecoat på hver negl på den ene hånd. Lad den derefter hærde i uv-lampen eller led-lampen. Tjek med producenten hvor lang tid neglene skal være i lampen, for at sikre den korrekte hærdningstid.

4. Uden at røre ved neglene begynder du nu med påførsel af farven. De fleste gellacks har en klistret overflade, selvom de er hærdet i lampen (det kaldes ofte for sticky layer), - det er HELT normalt, og sikrer at næste lag i processen hæfter bedst muligt fast til det forrige. Det er yderst vigtigt at du ikke fjerner det klistrede lag eller rører ved det.

Læg nu ét lag farve og lad det hærde i lampen, igen efter producentens beskrivelse.

5. Nu lægger du endnu et lag farve - lad det igen hærde i lampen efter producentens ord.

6. Nu er du så klar til topcoat - præcist som ovenstående påfører du nu din topcoat oven på farven, uden at fjerne det klistrede lag. Herefter hærdes det igen under lampen. det kan nogen gange være en god ide at give topcoaten en ekstra tur i lampen, for at den hærder ekstra. Især tommeltotten da det er den vi bruger mest.

7. NU må du hellere end gerne fjerne det klistrede lag - for du er færdig! Brug isopropylalkohol eller en gel cleaner, da acetone opløser din gelpolish.

 

Efterfølgende skal du huske at pleje dine negle godt med olie og neglebåndscreme - det sørger også for at holde produktet på neglen smidigt så det holder længere.

OBS: I alle steps er det vigtigt at du husker at forsegle spidsen af neglen - ellers vil din lakering med gellack hurtig chippe og krakelere.

 

Skulle du ellers have nogle spørgsmål til gellack, så skal du være velkommen til at skrive til mig på mail.