• Fri levering til pakkeshop over 399 kr.

Guide til Molly Lac

Molly Lac er ganske almindelig gellack, som man skal arbejde med på samme måde som alle andre gellacker. Det betyder altså at produktet ikke er så svært at bruge – men det kan lige kræve lidt øvelse fra starten af. Bare det at lægge en almindelig neglelak var ikke nemt i starten.

Blandt gellacker kan der være nogle enkelte ting, som der er en forskel på, som man skal være opmærksom på, hvis man arbejder med et andet brand en man plejer.

 

Det er de følgende ting:

UV, LED eller begge? Der findes forskellig belysning til hærdning af gellack, nogle kræver UV, nogle kræver LED og så er der dem der kan hærde i begge dele.

Hærdetiden kan varier en del fra mærke til mærke. Nogle tager kun 10 sekunder, mens de andre kan tage op til 2-3 minutter.

Er det en ”almindelig” topcoat eller er det en no-wipe topcoat? Hvis det er en almindelig topcoat, så vil der være et klistret lag på den, når den er færdig med at hærde. Dette skal tørres af med en cleaner.

 

Inden du så går i gang med at arbejde med din gellack, så vil jeg lige gøre dig opmærksom på at det SKAL fjernes ved hjælp af Soak-off eller acetone. Hvor man blødgører det i omkring 10 minutter.

Man hører en del skrækhistorier om hvordan folk får ødelagt deres negle når de har gellack på, det skyldes at man river eller piller det af neglen igen. Og dette er med til at ødelægge din negleplade, så den bliver ødelagt og tynd.

Når du skal til at ligge gellacken, så skal du gerne sørge for at holde dig en millimeter fra kanten, så du ikke får noget af produktet på huden, dette er meget vigtigt, da det giver lift, og fordi det kan udløse allergi, hvis man får gellack på huden. Derudover er det også meget vigtigt at få forseglet spidsen ordentligt, da det ellers også kan skabe et lift.

 

Men lad os komme i gang med at få lagt den Molly Lac.

Som alt andet så er det en god ide at starte med ordentlig hygiejne, så begynd med at vaske dine hænder, så de er fri for de værste bakterier.

Forbered neglen

Fjern dødt neglebånd fra neglepladen – du kan eventuelt blødgøre det med en cuticle eraser eller remover, det skal bare sidde på i 1-2 minutter, så kan du forsigtigt skrabe det væk med en neglebåndsskubber. Tør gerne neglen over med en smule cleaner bagefter, for at få fjernet rester af snavs og remover – hvis der sidder snavs eller rester af neglebånd på neglen. Vil det skabe et lift på din gellack, så den let falder af igen.

Fil neglen til i den længde og facon som du ønsker dem.

Affedt neglen og fjern eventuelt støv fra filning, det kan enten gøres med cleaner, acetone eller isopropyl-alkohol. Jo renere din negl er, jo bedre holdbarhed vil din gellack få.

 

Nu er du klar til at ligge Molly Lac, du starter med at lægge et tyndt lag basecoat, dette skal ligges så der holdes en afstand ud til huden på omkring en millimeter. Herefter skal det hærdes i UV eller LED lampen. Hærdetiden er beskrevet på produktet.
Selvom lakken er blevet hærdet, kan den stadig godt fremstå klistret, dette skyldes noget der i fagsprog kaldes sticky layer. Dette er med til at sikre at det næste lag hæfter sig ordentligt.

 

Nu skal der lægges det første lag farve, dette skal gøres så det holdes indenfor den basecoat du har lagt. Da det ikke selv kan hæfte til neglen, og det vil skabe et lift, så det falder af igen. Herefter hærdes det også igen efter de angivende tider der står på produktet.

 

Gentag nu med et lag farve mere, for at opnå et jævnt resultat.

 

Det afsluttende lag skal nu ligges i form af topcoat, ligesom før skal det blot lægges direkte ovenpå den klistrede lag der er på farven. Dog skal topcoaten lægges, så den kommer ud over både farven og basecoaten, så det hele bliver forseglet. Husk også at komme udover fingerspidsen.
Når topcoaten er hærdet, vil den også have det klistrede lag, dette må du nu tørre af med enten en cleaner eller isopropyl-alkohol.

 

På billedet nedenfor er det illustreret hvordan de forskellige lag skal ligge, så den røde farve er basecoaten der ligger nede på bunden, hvor der bliver holdt lidt afstand. Den gule farve er farven, som holdes inden for kanten af basecoaten. Hvor den lilla farve symboliserer topcoaten, som skal dække over både base og farve.