• Fri levering til pakkeshop over 399 kr.
Hvad er forskellen på gele og akryl til neglene?

Hvad er forskellen på gele og akryl?

Både akryl og gele er to populære måder, hvorpå du kan forstærke og forlænge dine negle på. De to metoder er kan få samme flotte resultat, men måde man arbejder med dem på, er meget forskellig.

Så hvad er forskellen på gele negle og akryl negle? Og hvilken metode er bedst for dig?

For at kunne vurdere hvilken metode, du helst vil bruge, er det vigtigt at forstå, hvad akryl og gele egentlig er, hvordan det opfører sig, når man påfører det, og hvordan man fjerner det igen.

Hvad er akryl negle?

Når du laver akryl negle, bruger du en kombination af akryl pulver og en speciel væske, som du former små kugler med, som du så kan sprede ud på den naturlige negle og forme med en pensel, så du kan forlænge neglen. Akryl lufttørrer og der er således ikke behov for at hærde akryl negle i en UV lampe.

Når akrylen er tør, kan du file neglen til den, får den ønskede form. Det kan gøres med en almindelig fil, men du kan med fordel bruge en elektrisk neglefil for at gøre processen nemmere og hurtigere.

Akryl tørrer ned til en mat finish, hvorefter du kan lægge et lag almindelig neglelak eller gellack ovenpå, så du får en farvet eller skinnende overflade.

Akryl negle kan fjernes med acetone på samme måde, som du måske kender det fra når du fjerner gellack.

Hvad er gele negle?

Gele negle bliver lavet med en flydende masse, som du fordeler på den naturlige negl og forme. Gele forbliver flydende indtil du hærder det i en UV lampe.

Du får en skinnende overflade på neglene, når du bruger gele, så derfor kan du vælge at lade neglene være, som de er efter påføring, eller du kan tilføje lidt farve med en gellack

Gele negle kan ikke opløses med acetone og skal files af. Her kan du med fordel bruge en elektrisk neglefil for at gøre processen nemmere og hurtigere. Husk blot at være forsigtig, så du ikke filer på den naturlige negl.

Gele er også super godt at bruge, hvis du ikke ønsker at forlænge neglene, men bare ønsker at give lidt ekstra styrke til den naturlige negl. Har du negle, der nemt knækker, kan gele forstærke neglen, så de bedre kan stå imod hverdagens sysler.

Hvad er bedst: gele eller akryl?

Det er ofte en smagssag, om man foretrækker at arbejde med gele eller akryl.

Gele har den fordel, at den ikke lufttørrer og du derfor kan blive ved med at arbejde med den og forme neglen, indtil du er helt tilfreds og hærder den i lampen.

Akryl har den fordel, at den har en tykkere konsistens og derfor kan være lidt nemmere at kontrollere, da den ikke er lige så ’levende’ som den mere flydende gele.

Både akryl negle og gele negle holder 2-3 uger før det skal fyldes op som neglen vokser, og det kan typisk holde 6-8 uger før det skal skiftes helt.

Du kan lægge både almindelig neglelak og gellack ovenpå både akryl og gele. 

Hvis du er øvet negletekniker eller har gode rammer med mundbind og udsugning spiller fjernelsen af produkterne måske ikke så meget ind, men skal du fjerne neglene derhjemme, er akryl måske det rigtige valg for dig, da det kan opløses i acetone og du ikke skal file og risikere at ramme den naturlige negl eller indånde støvet, der hvirvler op, når du filer produktet ned. 

Akryl tørrer til en mat finish mens gele tørrer ned til en skinnende finish. Derfor kan du altså lade gele negle være, som de er, mens du formentlig gerne vil have et lag farve eller skinnende top coat på dine akryl negle.