Akryl negle er kunstige negle, som laves oven på dine egne naturlige negle. De kan laves i den længde dine naturlige negle har, altså som en forstærkelse eller man kan lave forlængelse, ved hjælp af tipper eller skabeloner.
Akrylnegle er det stærkeste neglesystem som findes, akrylnegle er 8 gange stærkere end naturlige negle og består af to ting – væske (mononer) og pulver (polymer). Det kaldes også for liquid & powder, og bruges ved at man væder en pensel i væsken og samler så lidt pulver op. Når væsken og pulveret blander sig, bliver det til akryl masse og begynder allerede der at hærde, så man skal arbejde hurtigt.
Akrylnegle er først gennemhærdet efter 24 timer, så det første døgn skal man være opmærksom på at de stadig er skrøbelige.
365
DAGES
RETURRET
DAG TIL DAG
LEVERING
BESTIL FØR 15.00
GRATIS LEVERING TIL PAKKESHOP VED KØB OVER 399 DKK
Akryl negle og generelt forlængede negle går langt tilbage i tiden. I det gamle Egypten brugte man lange negle som et velanset statussymbol. Godt nok havde man lange negle, men de var ikke ligefrem lavet med en flot manicure. De forlængede negle blev som regel lavet af knogler, elfenben eller til tider endda af guld! Hvis vi i dagens Danmark rendte rundt med negle af guld, så er det vist også noget af et symbol for velfærd.
De forlængede negle blev den gang brugt som et symbol for god velfærd, for det var ikke muligt at være en del af den arbejdende klasse samme tid med at man havde lange fine negle. Det passer ikke særlig godt sammen med at lave manuelt arbejde, så derfor var det kun noget de rige kunne have.
De akryl negle som vi har i dag, blev i første omgang lavet af en tandlæge, og sådan set også af det akryl som tandlæger bruger. Det skyldes at der var en tandlæge som havde flækket en negl, det fik ham til at eksperimentere med tandlægeakryl og diverse kemikalier, for at skabe en falsk negl, der kunne dække for den flækkede.
Det var dog først lidt senere i slutningen af 70’erne at Dr. Stuart Nordstrom, opfandt den professionelle akrylvæske og akrylpulver som vi kender i dag. Han blev senere hen skaberen af det firma som mange af os kender i dag, nemlig CND.
Ligesom så meget andet, så kræver det rigtig meget øvelse at lave akrylnegle, og mestre den kunst. Så vi anbefaler at du enten starter med at øve dig på en rigtig øvehånd eller måske på color pops/swatch sticks, inden du gør det på egne eller andres negle.
Husk på, at øvelse gør mester!
Skal du lave akryl som en forstærkning (uden forlængelse) så spring de næste 2 afsnit over.
Hvis du skal lave akrylnegle med tipper, så gør du følgende: (ellers så læs videre i næste afsnit)
Hvis du laver akryl negle med skabelon:
Så forsætter vi arbejdet!
Husk at massere godt med negleolie ind i neglebåndet og gør dette dagligt for af forbedre holdbarheden og have velplejet og bløde neglebånd.
Hvis akrylen er blandet med den rigtige mix ratio (blandingsforhold) og lagt rigtigt, samt at du plejer dem med olie hver dag, undgår at bruge dine negle som værktøj og små og store stød, så kan de holde i 3 til 5 uger.
Det anbefales at få lavet opfyldning hver 3-4 uge, på grund af udgroninger, som gør at der ikke er den rette balance i neglene mere og dette kan skade din naturlige negl.
Man fjerne sine akryl negle ved at opløse dem i acetone.
Du skal bruge:
2 skåle, kogende vand, acetone og neglefil.
Nej, akrylen er lufttørret og begynder allerede at størkne når du blander væsken og pulveret. Jo varmere luften er – jo hurtigere størkner det.
I salon slutter akrylnegle tit af med i tur i UV/LED lampe, dette er som regel fordi man har brugt en top coat som kræver det.
Man kan sagtens bruge en klassisk neglelak top coat som slut på sine akryl negle, men mange vælger at bruge en UV top coat (gellack top coat), da den forsegler og beskytter bedre, og i længere tid.
Men behøver ikke slutte af med en top coat, dette er for at give akrylnegle shine, da akryl ellers har et mat udseende.
Oftest er det en af to grund til at dine akrylnegle falder af:
De mest almindelige årsager til at der kommer lift/løft i dine akrylnegle er fordi:
Ja, man kan sagtens lægge gellack og almindelig neglelak på sine akrylnegle. Du behøver ikke bruge en base coat, du kan blot lægge din ønskede farve og slutte af med en tilhørende top coat.
Hvis du vil lægge klassisk almindelig neglelak på, kan du endda skrifte farve igen hvis du ønsker dette. Blot fjern neglelakken med en acetonefri neglelakfjerner og læg så en ny farve på.
Det er meget vigtigt af det er en acetonefri, da acetonen ellers vil begynde at opløse akrylen.
Man vil opleve at neglebåndet og huden lige rundt omkring neglene, efter at have fået lagt akrylnegle ser tør, trist og revnet ud, dette skyldes filningen, samt væsken.
Husk at gnide godt med negleolie, mindst 1 gang dagligt. Hvis du er meget i kontakt med vand, som ved rengøring, opvask eller en tur i svømmehallen, så brug neglebåndsolie lige efter, for at undgå udtørring, dette hjælper også på holdbarheden af dine akrylnegle.
Ja, man kan godt udvikle eller i forvejen have allergiske reaktioner i forbindelse med akrylnegle. Dette skyldes at der i produkterne er akrylater, hvis disse kommer på huden, kan man få en allergiske reaktion, som oftest viser sig som rødme og kløe.
Man kan trods denne allergi, stadig godt have akrylnegle, man skal blot være ekstra forsigtig når man laver dem, at det ikke kommer i kontakt med huden, da det kun er huden der reagerer og ikke selve neglen. Dette skal man især også tænke på når man filer akrylen til, da støvet fra dette også kan give den allergiske reaktion. Her er det meget vigtigt at man får det vasket af hurtigst muligt, så det ikke får lov til at ligge i for lang tid.
Det findes bakterier som kan leve under akrylnegle, dette er derfor endnu en rigtig vigtigt grund til at du rengør dine naturlige negle rigtig godt, inden du får lagt akryl på. Brug vand, sæbe og neglebørste inden du begynder, brug også gerne håndsprit.
Hvis dine akrylnegle laver et løft (løsner sig), er det vigtigt at du hurtigst muligt får filet det af og lagt nyt, for at undgå bakterie samling inde under akrylen.
Bakteriesamlingerne kan forsage neglesygdomme, som eksempelvis Greenie. Prøv du bare at søge på google efter det, og se om det er noget for dig.
Når du er færdig med at lave dine akrylnegle, så stiller du akrylpensler i blød i akrylvæsken i 20 minutter for at rengøre den. Det er vigtigt at penselhovedet ikke ligger på bunden og bøjer, for så vil hårene til sidste ikke rette sig ud igen. Udgå dette ved eks. At sætte en klemme fast på penslen.
Hver gang du laver kunstige negle, så påvirker det det dine naturlige negle.
Husk at bruge negleolie dagligt når du har akrylnegle på, også gerne generelt, dette hjælper til at holder neglene sunde og ud groningen er sund.
Når du tager dine akryl negle af, så hold gerne en pause på en uges tid, inden du ligger nye, så dine naturlige negle kan få luft og du kan pleje dem inden du lægger nye.
Brug dagligt negleolie og gerne en keratinbehandling.
Hvis dine negle er mere ødelagte, så vente med at lægge nye akrylnegle før de er pæne og ”raske” igen, både for at passe på dine naturlige negle og for at akrylen sidder bedre fast.